Over mij

In mijn werk als fagottiste draait alles om muziek als levende taal. Mijn passie is om iedere musicus, beginnend of gevorderd, jong of oud, te helpen zijn of haar uitdrukkingsvaardigheid in die rijke taal te vergroten. Mijn ruime ervaring als uitvoerend musicus is daarbij een grote inspiratiebron. Plezier in leren staat hoog in mijn vaandel; zo hoop ik iedere leerling te kunnen uitdagen zich te ontplooien tot een zelfstandige, ’taalvaardige’ musicus. Ik heb een sterke focus op de mens achter het instrument en de muziek.

Als docent heb ik ruim twintig jaar ervaring.

Op zoek naar innovatieve vormen van instrumentaal onderwijs ben ik in 2011 een zoektocht gestart. Lees meer op de pagina Inspiratie.

Ik studeerde fagot bij Adrie Bisschop, contrafagot bij Guus Dral en kamermuziek bij John Mostard en Jos de Lange aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam. Halverwege de jaren ’90 heb ik mijn diploma’s als docerend en uitvoerend musicus gehaald, evenals de aantekeningen contrafagot en kamermuziek.
Ik speel al ruim twintig jaar in alle landelijke symfonieorkesten en ensembles, waarvan een aantal jaren intensief met het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ik gaf concerten in vrijwel alle landen van Europa, Taiwan, Japan, Verenigde Staten en Canada. Daarnaast verzorgde ik buitenlandse Masterclasses en speel ik veel kamermuziek.
Als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag geef ik mede vorm aan het nieuwe curriculum Educatie. Ik geef fagotles binnen verschillende afdelingen en coördineer het programma BASIS (methodiekontwikkeling aanvangsonderwijs voor blazers).


.