De Tovertuin

Met fluitiste Jeannette Landré en klarinettiste Martine Belderok

Waarom komt er in de prachtige Tovertuin plotseling geen bloem meer op en blijft het voor altijd winter?
Met de schilderachtige muziek van oa Strawinsky, Vivaldi, Bartok, Beethoven, Sjostakovitch, Ibert, proberen alle musici het geheim van de Tovertuin te ontrafelen.

Leerlingen van…… hebben een speciale rol bij het ontwaken van de tuin. Wat kan het publiek betekenen voor de betovering van de tuin?

Jeannette Landré
Jeannette Landré studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel en Emile Biessen. Na een aantal jaren als solo piccolo-speler bij het Residentie Orkest was ze jarenlang solofluitiste van het RadioSymfonie Orkest, de latere Radio Kamer Filharmonie . Ze soleerde in werken van Bach maar ook van vele hedendaagse componisten zoals Frank Martin, Edgar Varèse, Heinz Holliger en Sofia Goebaidoelina. Zij is vaste fluitiste van het Nederlands Blazers Ensemble en Asko/Schönberg en is ook verbonden aan het nieuwe muzikanteninitiatief Ludwig. Jeannette Landré was jarenlang de fluitiste van het Reicha-Kwintet en speelt nu in allerlei kamermuziek formaties zoals La Rondine. Een grote passie is het maken van nieuw muziektheater voor kinderen. Samen met collega musici maakte ze de voorstellingen “Pasta met Rode Saus” en “Herrie in de Tent”. Voor de Stichting Ranjaconcerten maakt ze muziek met en voor kinderen met een beperking .

 

Martine Belderok
Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde Martine de opleiding Docent Muziek, Uitvoerend Musicus en studeerde ze Historische Klarinet. In die tijd was ze ook student aan de Rietveld Academie in Amsterdam. 
Tijdens haar loopbaan als uitvoerend musicus in verschillende Nederlandse orkesten en ensembles, specialiseerde Martine zich ook als workshopleider gebaseerd op de in Engeland ontwikkelde methoden Collaborative Music Practise en Creative Music Making. Door te werken met compositie- en improvisatietechnieken, daagt ze leerlingen en medemuzikanten uit hun eigen muzikale ideeën vorm te geven.

Martine is docent klarinet bij BASIS aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Scholen in de Kunst in Amersfoort. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in het instrumentale aanvangsonderwijs. Het is mooi om te zien hoe jonge kinderen vaardig worden en expressief leren zijn op hun instrument . 
Inspiratie vindt Martine in veel prachtige muziek, in Kodaly-filosofie , in samenwerking met collegae uit andere kunstdisciplines en natuurlijk in haar leerlingen.