Variaties

Hoe zou het zijn om iedere dag hetzelfde te eten? In steden te leven waar alle huizen hetzelfde zijn, bevolkt door mensen met allemaal dezelfde haarkleur en ogen? In alle aspecten van ons leven speelt variatie een doorslaggevende rol – van biodiversiteit tot menselijke karakters, van DNA tot niet iedere dag hetzelfde broodbeleg. De natuur is de grote ‘meester’ van de variatie. Muziek is ook een eindeloze variatie met de 12 noten die ons ter beschikking staan. Read More

Mysterie van Alkmaar

In het voorjaar van 2010 werkte ik als fagottist mee aan de voorstelling Alice in Wonderland met Orkater en  Holland Symfonia. Er ging een wereld voor mij open toen ik als muzikant acterend op het podium actief was. Dit was zo inspirerend dat ik me inschreef voor een intensieve Masterclass van Orkater in juli 2010 olv Geert Lageveen en Leopold Witte.

Twee weken lang werkten we elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds om naast de eigen discipline als muzikant te leren acteren, bewegen en zingen. Confronterend, inspirerend en uiterst leerzaam!
In 2018 speelde ik in het Mysterie van Alkmaar. Read More

De Tovertuin

Met fluitiste Jeannette Landré en klarinettiste Martine Belderok

Waarom komt er in de prachtige Tovertuin plotseling geen bloem meer op en blijft het voor altijd winter?
Met de schilderachtige muziek van oa Strawinsky, Vivaldi, Bartok, Beethoven, Sjostakovitch, Ibert, proberen alle musici het geheim van de Tovertuin te ontrafelen.

Leerlingen van…… hebben een speciale rol bij het ontwaken van de tuin. Wat kan het publiek betekenen voor de betovering van de tuin? Read More